Puțină magie cu Teatrul Masca

Când? 2 iulie 2014, 19:30 – 21:10

După câteva zile petrecute în casă, citind și încercând să mă obișnuiesc cu ideea de vacanță, am decis că o ieșire prin parc nu e tocmai o idee neinspirată. Așa că iată-mă în parc cu buna mea prietenă plimbându-ne agale și povestind. Nu aveam idee de niciun eveniment care s-ar putea desfășura în această zi, dar totuși de undeva se auzea muzică. Evident – știți cum se zice: curiozitatea a omorât pisica – trebuia să aflăm de unde vine. Suind treptele în direcția zgomotului ne-am trezit într-o altă lume. Ne-am trezit în mijlocul unei superbe reprezentații cu statui vivante a Teatrului Masca.

Indiferent de starea ta din acel moment, e greu să stai serios când vezi ce se întâmplă în jurul tău. Noi am ajuns când actorii tocmai se întorceau din pauză și treceau pe lângă noi îndreptându-se spre decorurile cărora aparțineau. În jur de 15 povești împânzeau aleile parcului, fiecare îți fura ochii și te fascina cu micul ei spectacol. După ce am urmărit câteva din scurtele piesele de teatru a început să îmi pară rău că nu am aparatul foto cu mine – un asemenea spectacol de culoare și expresivitate merita imortalizat mai bine decât cu un simplu telefon. Voi pune câteva fotografii pentru a vă face o idee, dar plănuiesc să mai particip în zilele ce vine la un astfel de eveniment pentru a face un nou set de fotografii. Și dacă v-am făcut curioși măcar puțin intrați pe www.masca.ro, studiați programul și acordați-le o șansă. Este o modalitate excelentă de a petrece o seară răcoroasă de vară.

Nu am povestit foarte mult despre eveniment în sine pentru că e dificil să exprimi în cuvinte sentimentele pe care actorii reușesc să le transmită fără cuvinte. Dar am simțit nevoia să împărtășesc pentru că sunt sigură că nu multă lume știe de aceste spectacole și este păcat să le ratați. În monotonia orașului este mereu binevenită o incursiune într-o lume de poveste, o lume în care iubirea, misterul sau curajul sunt ingredientele principale, în care să oferi o floare este cel mai nobil gest pe care îl poți face sau în care voia bună este la ea acasă. Așa că luați pe cineva drag cu voi și haideți la teatru, e cel mai bun mod de a evada!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s